top of page

Commissies

 • Repertoirecommissie
  Het is het werk van de repertoirecommissie om alles in goede banen te leiden. Ze selecteren de muziek, beluisteren die vooraf en overleggen met de dirigent. 

  Wij zijn een amateursymfonie-orkest dat mensen met klassieke muziek kennis wil laten maken. Het repertoire dat wij spelen sluit daar natuurlijk op aan. Bij de keuzes die we maken zijn we van een aantal zaken afhankelijk. Ten eerste; kunnen we de stukken zó spelen dat we er niet alleen zelf van genieten? We hebben veel in onze mars maar niet het gehele klassieke repertoire ligt binnen ons bereik. Ook belangrijk is dat de muziek ons publiek aanspreekt. Dat wil niet zeggen dat er alleen maar populaire en bekende stukken op het repertoire genomen worden. Vooral de projecten die we doen maken onze repertoirekeus minder traditioneel dan die van veel andere orkesten.
  Onder Repertoire & Concerten vind je een overzicht van de concerten die we de afgelopen jaren hebben gegeven met het gespeelde repertoire erbij.

 • Projectcommissie
  De projecten nemen een speciale plaats in bij het Ad Hoc Orkest. Het zijn onze 'aangeklede' concerten die we meestal in het voorjaar geven. Voor onze projecten zoeken we altijd de samenwerking met andere kunstvormen zoals dans, poëzie, theater, schilderkunst of voordracht. Inmiddels zijn er al bijzondere thema's gepasseerd die als basis dienden voor het concertprogramma en de bijpassende aankleding. Er is al veel moois uit voortgekomen. 

  Het organiseren van de projecten kost meer tijd dan het regelen van een normaal concert vandaar dat we daar een speciale projectcommissie voor hebben. Zij starten al maanden van te voren met de voorbereidingen en mede daardoor leveren de projecten ons orkest erg veel op. We werken aan stukken die voor een gewoon concert misschien niet geselecteerd worden. Verder blijken onze leden vaak onvermoede talenten, andere dan hun muzikale, te hebben. De samenwerking met andere kunstvormen kan zeer inspirerend werken. En ook belangrijk; ons publiek is er zeer positief over. Een overzicht van al onze projecten vind je onder Repertoire & Concerten.

logobreed.jpg
bottom of page