top of page

Wat verwachten we van onze leden?

We hopen vooral dat je met plezier komt spelen. Dat is de belangrijkste doelstelling van ons orkest. Het gaat niet alleen om de concerten die we geven, de repetities zijn minstens zo belangrijk. Elk orkest heeft zijn eigen cultuur en gewoontes en het Ad Hoc is daar geen uitzondering op. Om je een beeld te geven van wat je bij ons kunt verwachten volgen hier een aantal zaken die we belangrijk vinden. 

Met plezier muziek maken staat absoluut bovenaan. Wij zijn een muzikaal orkest maar geen orkest met torenhoge muzikale ambities en pretenties. Als lid word je geacht te studeren en je in te zetten maar wij houden bijvoorbeeld zelden audities. Plezier tijdens de repetities en tijdens de concerten voor onszelf en voor ons publiek staan voorop. 


We zijn wel behoorlijk gedisciplineerd. Kun je een keer niet komen repeteren dan meld je je tijdig af bij de secretaris. Als je van te voren hebt opgegeven dat je met een concert meespeelt dan rekenen we op je. Het zoeken van vervanging blijkt elke keer weer een behoorlijke klus, dus dat proberen we zo veel mogelijk te vermijden. Bijzondere omstandigheden kunnen natuurlijk altijd ontstaan. Als je ergens over twijfelt kun je overleggen met de dirigent, onze concertmeester of de aanvoerder van je instrumentengroep. Bij het bestuur kun je ook altijd terecht.

We zijn een sociaal orkest. De onderlinge relaties en gezelligheid zijn belangrijk, net als wat extra aandacht voor een lid dat dat nodig heeft. De plaatsen waar wij onze concerten geven getuigen ook van dat sociale gezicht. Met onze leden hebben we een leuke mix van leeftijden, variërend van 21 tot 65-plus, achtergronden en interesses. Verder houden we nogal van een feestje dus als er weer eens een trouwerij is binnen het orkest zijn we van de partij om die muzikaal op te luisteren. Wat ons verder natuurlijk onderscheidt van veel andere orkesten zijn de projecten die we jaarlijks doen. 
 

Mocht je meespelen niet genoeg vinden dan zijn er verschillende mogelijkheden om je voor het orkest in te zetten; bijvoorbeeld in het bestuur of in één van de commissies. We hebben een repertoirecommissie, een projectcommissie , een presentatiecommissie, een kascontrolecommissie en de redactie van het Ad Hoc Nieuws. Mocht je zelf een goed idee hebben dan houden we ons van harte aanbevolen want er valt heel wat te regelen in een amateurorkest als dat van ons.

19023652_1224225921021170_47234775582503
logobreed.jpg
bottom of page