top of page

Wekelijkse repetities

We repeteren elke woensdagavond van 19:45 tot 22:15 uur in Huis van Vrede, Trumanlaan 70-72, 3527 BR Utrecht. De repetities gaan het hele jaar door met uitzondering van de zomer waarin we ongeveer 8 weken stoppen en de kerstperiode waarin we twee weken vrij houden.

Het repetitielokaal is open vanaf 19.30 uur; zo is er voldoende tijd om je te installeren en te stemmen. Om 19:45 uur beginnen we met spelen. Muziekstandaards zijn niet aanwezig, daar zorg je zelf voor. Rond 21.00 uur houden we koffie- en theepauze. De kosten hiervoor zijn inbegrepen bij de contributie. We zorgen uiteraard ook voor de bladmuziek.

De dirigent maakt aan het begin van de repetitieperiode een schema waarop je kunt zien welke stukken tijdens de komende repetities aan bod komen. Gedurende de repetitieperiode  splitsen we een aantal keren op voor een aparte blazers- en strijkersrepetitie en voor groepsrepetities. Soms nodigen we hiervoor een aparte strijkers- of blazersrepetitor uit. 

Repetitieweekend

Twee keer per jaar organiseren we een repetitieweekend om lekker op te kunnen schieten met het repertoire. En minstens zo belangrijk is dat we dan meer tijd voor gezelligheid hebben. We beginnen meestal op zaterdag rond 10.00 uur en zijn op zondag rond 16.00 uur geheel uitgestreken en doorgeblazen. De datum voor het weekend wordt ruim van te voren vastgesteld zodat iedereen er rekening mee kan houden in zijn agenda. Deelname aan het repetitieweekend hoort erbij en is inbegrepen bij de contributie.

Generale repetitie, doorloop en concerten

Na een aantal maanden studeren op de muziekstukken wordt het tijd voor een generale repetitie. Daar zetten we de puntjes op de i en komen we tot de muziek zoals we die op de concerten willen spelen. Vlak voor de concerten zelf is ontspanning van belang, zodat we met plezier een mooie voorstelling kunnen geven.

logobreed.jpg
bottom of page